Het vergroenen van gebouwen en omgeving, levert heel wat voordelen. Groendaken en groengevels, zowel indoor als outdoor, zorgen onder andere voor een zuiverdere lucht, dempen het geluid, reduceren hitte en geven kansen aan biodiversiteit. Daarbovenop maakt u van uw gebouw een echte blikvanger en schiet het welbevinden van medewerkers de hoogte in!

Vergroening

Het vergroenen van gebouwen en omgeving, levert heel wat voordelen. Groendaken en groengevels, zowel indoor als outdoor, zorgen onder andere voor een zuiverdere lucht, dempen het geluid, reduceren hitte en geven kansen aan biodiversiteit. Daarbovenop maakt u van uw gebouw een echte blikvanger en schiet het welbevinden van medewerkers de hoogte in!

Verticaal groen met draden of netten

Groene gevels of overkappingen kunnen elegant en relatief simpel uitgewerkt worden met behulp van draden of netten. Zowel spankabels als kabelnetten zijn hiervoor geschikt. We werken met duurzame en roestvrije materialen die weer en wind kunnen trotseren.

kabelnetgroengevel

Spankabels en kabelnetten

Met behulp van spankabels kan er op een relatief simpele manier, grote overspanningen gemaakt worden. De spankabels zijn enorm sterk en vallen nauwelijks op. Ze kunnen zowel in een strak dan wel speels patroon worden aangebracht. De slingerplanten groeien er snel omheen.

Kabelnetten kunnen gebruikt worden om een ganse gevel of raampartij te bedekken of om een afsluiting (zoals bv terras) te vormen.

Vraag vrijblijvend info!
groenegevel

Spankabels worden aan de gevel bevestigd met oogmoeren en afstandhouders. Ze kunnen grote overspanningen maken en zijn relatief eenvoudig aan te brengen. Hierdoor zijn ze interessant om grote oppervlaktes te bedekken. Industriële gebouwen of andere grote geveloppervlakten kunnen zo een groene schil krijgen. De slingerplanten vinden snel de weg naar boven!

gevel draad detail

De rvs spankabels kunnen ook in een speels en origineel patroon worden aangebracht aan een gevel of raampartij. Op die manier vormen de kabels een esthetisch element wanneer de planten deels of niet in blad staan. Wanneer toegepast voor een raampartij vormen de planten een ideale zonnewering: de zonne-instraling in de zomer wordt buitengehouden en draagt zo bij aan een aangenaam binnenklimaat. Anderzijds laten de planten in de winter, zonder blad, voldoende licht binnen.

Verticaal groen met living wall systeem

Voor onze living wall systemen werken we met de SemperGreenwall Outdoor/Indoor systemen. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor het vergroenen van stedelijke gebieden en hebben een positief effect op het milieu.

portraitImage2x

Bij living wall systemen wortelen de planten in een substraat in het verticaal vlak. Wij werken met het SemperGreenWall systeem waarbij de planten als plugplantsoen worden ingeplant en in de juiste stand worden opgekweekt. Zo is elk plantje optimaal voorbereid op de verticale stand. De panelen zijn bij montage voor 95% begroeid zodat u onmiddellijk kan genieten van een weelderige, groene wand!

Zowel indoor als outdoor kunnen deze aangebracht worden!

Vraag vrijblijvend info!
SemperGreenwall Outdoor 2
IMG E3363

Groendaken

Daken bieden een enorme hoeveelheid oppervlakte naar vergroening toe. Een groendak is niet alleen mooi om op uit te kijken. Het biedt ook vele voordelen, zoals waterberging, warmteregulering, geluidsisolatie, luchtzuivering en bevordering van biodiversiteit. Niet alleen een sedumdak kan mooi zijn, wat dacht u van kruiden op uw dak, of vegetatie die speciaal geselecteerd is voor bijen en vlinders?

De hoeveelheid waterbuffering en substraatdikte is voor sommige subsidiekanalen een variabele parameter. Ook de draagkracht van uw dak is niet onbelangrijk.

Wij adviseren u graag over de beste toepassing voor uw project.

Vraag vrijblijvend info!
speelplaats schaerbeek voorontwerp

Uw project op maat

De mogelijkheden van groene oplossingen voor hedendaagse uitdagingen zijn erg divers en voor elk project uniek. Wij denken graag mee na over de beste oplossing voor uw project.

Gezien de ruime ervaring met projectcoördinatie in grote industriële projecten, bieden wij ook de mogelijkheid om uw project op te volgen tijdens de uitvoering. Een strakke planning en transparante communicatie vinden we hierin erg belangrijk. Hieronder en op de pagina Inspiratie vindt u alvast enkele mogelijkheden.

 

Vraag vrijblijvend info!
speelplaats MFO v2

Vergroenen pleinen/speelplaatsen

Veel pleinen en speelplaatsen zijn volledig betegelde oppervlakten. Behalve het ontharden zijn er vele mogelijkheden om pleinen en plaatesen ene veel groenere uitstraling te geven. Stalen draden en/of netten als klimhulp kunnen zowel gevels vergroenen, zonne-instraling van grote raampartijen verminderen, geluid reduceren.

groengevel kabelnet

Gevelgroen of zonnewering?

Staal en groen kan ook gecombineerd worden in een eenvoudige toepassing voor een grote raampartij. Op die manier wordt de zonne-instraling getemperd wat oververhitting van ruimtes verhindert en een aangenamer binnenklimaat creëert.

fietsenstalling

Groene fietsenstalling

Steeds vaker kiezen werknemers voor de fiets om hun werk te bereiken. Toekomen in een groene fietsstalling biedt onmiddellijk een meerwaarde aan het welbevinden van mensen. Ga als bedrijf voor een echt groene mobiliteit!